duminică, 2 ianuarie 2011

Si totusi nu se topesc..

Acum multi multi ani, pe cand inca nu se inventase limbajul, oamenii se intelegeau prin sunete, priviri, gesturi. atunci ningea cu fulgi mari si marunti in forma de disc, fara o forma bine structurata.
Anii au trecut si oamenii au descoperit cuvintele. de fericire au inceput sa le a
runce, sa le mestece, folosindu-le si totusi fara sa le adune intr-un enunt cu inceput si sfarsit sau cu vreo logica. se zice ca atunci a nins pentru prima data cu fulgi asemanatori celor de azi, dar chiar si asa, erau amestecati: unii aveau forma de disc, altii de glob, altii de lacrima, dar de data asta nu mai erau compacti, semanau cu mici cutiute de diverse forme.
Mult mai tarziu cand omul a deslusit intelesul cuvintelor a inceput sa ninga. fulgii erau mari si frumosi, dar nu erau toti la fel. cuvintele folosite de oameni se ridicau pana peste nori si pentru fiecare cuvant un fulg capata o anumita forma. astfel pentru cuvinte ca : iubire, multumesc, fericit etc., se formau fulgi cu forme pe care ar fi fost gelosi cei mai mari sculptori ai renasterii; iar pentru cuvinte ca: ura, minciuna, moarte etc., se formau fulgi iregulari, urati si mici si mari.
Fulgi de zapada nu se topesc niciodata chiar daca iarna trece ei raman in inima noastra ,ei sunt toate dorintele pe care ni le punem,ei sunt toate aspiratiile,gandurile,cuvintele noastre...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu