miercuri, 16 martie 2011

Astenie de primavara

A venit primavara, anotimpul in care natura se trezeste la viata, soarele iese din nou in evidenta,si totul e in plina schimbare...
Dar totusi desi am asteptat atat de mult acest anotimp, sa scapam de iarna cea uracioasa si mereu prea lunga ,cu zapada care parca nu vroia sa mai plece,si totusi nu simtim aceea energie specifica primaverii si acel sentiment ca traim.
Daca ti se intampla asta sa sti ca suferi de o asa numita astenie de primavara.Ea se manifesta prin oboseala,lipsa chefului de viata,starile continue de somnolenta,de iritare si melancolie.
Aceasta astenie apare datorita trecerii prea bruste de la iarna la primavara(sau incalzire globala cum vrei sa o iei)
Trebuie sa sti ca astenia nu este o boala , se manifesta la multe persoane in perioada asta si ca este o tulburare de sanatate care poate fi tratata rapid.
Daca vrei sa tratezi aceasta astenie , este destul de usor ,trebuie sa parcurgi cativa pasi prin care vei capata energie.
1)Mananca sanatos: fructele si legumele incep sa se ieftineasca in perioada asta deci da o raita prin magazine si delecteaza-te cu cel putin un fruct pe zi.Merele,kiwi,bananele,portocalele iti ofera foarte multa energie deoarece au vitamina C deci nu ezita sa le consumi cand ai pofta de ceva bun.
2)Odihneste-te: incearca sa eviti sa lucrezi cand soarele apune si sa dormi mai mult in perioada asta.Desi poate esti ocupat in perioada asta, cauta sa-ti pui in program din cand in cand si cate o pauza,ca doar
nu esti un robotel.

3)Fa multa miscare: frigul a inceput sa-si lase armele jos si vremea s-a incalzit destul de tare, deci nu ezita sa te plimbi pe afara.Nu uita ,,Mersul pe jos face piciorul frumos''
La sfarsit as vrea sa mai adaug ca astenia de primavara este deseori defin
ita ca fiind o depresie.Parerea mea este ca astenia este un lucru destul de obisnuit in aceasta perioada spre deosebire de depresie care este o problema destul de grava si nu poate fi tratata asa de usor.Daca suferi de o depresie nu ezita sa consulti un specialist,sa discuti cu prietenii(am modificat ,[virgula] multumit?) sau cu familia nu tine totul in tine ca o sa se intample mai rau.Daca ai o problema si iti pui in gand sa o rezolvi e jumatate rezolvata.
Fi optimist!!

P.s:Daca mai stiti alte lucruri despre astenie ,sunt mereu in cautare de informatii deci nu ezitati sa-mi spuneti!

3 comentarii:

  1. Pare foarte "stiintific" articolul, o nota subiectiva ceva:D
    Dupa ce am citit artiolul cred ca si eu sufar de astenie:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e nimic daca suferi de astenie urmeaza pasi si o sa te simti mult mai bine..
    M-am documentat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Photo from http://www.cyrildphotos.com/ by Cyril Delacour...

    RăspundețiȘtergere